Αναστολείς Θρέψης-Αναστολείς Γνώσης

 Απο την κα. Αγλαία Παπαδήμα.. (original here)


Οι "επιστήμονες" που ασχολούνται με τη διατροφή, εκπαιδεύονται σε ένα ανεπαρκές σύστημα όπου αντιμετωπίζουν τα τρόφιμα σαν πρωτεΐνες, λιπαρά και υδατάνθρακες, τα λιπαρά τα χωρίζουν χονδροειδώς σε κακά κορεσμένα και καλά ακόρεστα, χωρίς να τους απασχολεί η οξείδωση των ακόρεστων. Τα τρανς περνάνε ξυστά και συνήθως συγκεχυμένα. Στα Ω3 αν δεν γίνει μέγας αχταρμάς μπερδεύοντας το λιναρόσπορο με τα ψαρια, σίγουρα θα μπερδέψουν τα ξηροκάρπια που παρά τα πολλά Ω6 τα σερβίρουν ως καλές πηγές Ω3. Τα ξηροκάρπια είναι καλύτερη πηγή Ω3 από το σογιέλαιο, αλλά ... ψάρια δεν είναι! 
Πέρα από αυτά, ΤΟ ΧΑΟΣ!Κανείς από αυτούς δεν αναγνωρίζει καν τους αναστολείς θρέψης. Η επιστήμη τους έχει μελετήσει αρκετά, οι δημοσιεύσεις είναι πολλές γιατί δημιουργούν μεγάλα θέματα στην κτηνοτροφία αλλά στον άνθρωπο κυριαρχεί σιωπή (Ok, ο ΠΟΥ αναφέρει το φυτικό οξύ...)
Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη διατροφή, προτείνουν ακόμη και σε άτομα με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, διαιτολόγια που σε κάθε γεύμα περιέχουν:
  1. phytic acid
  2. alcylsornicols
  3. alpha amylase inhibitors
  4. protease inhibitors
  5. lectines
1. το φυτικό οξύ δημιουργεί σύμπλοκα άλατα με πολλά χρήσιμα στοιχεία και τα κάνει λιγότερο βιοδιαθέσιμα
2. Οι alkylsornicols, φαινολικές ουσίες που έχουν μελετηθεί περιορισμένα στον άνθρωπο (προφανώς λόγω περιορισμών βιοηθικής) αλλά στα ζώα έχει φανεί ότι περιορίζουν ανεξάρτητα και την όρεξη και την ανάπτυξη. Βρίσκονται κυρίως στην εξωτερική επιφάνεια των δημητριακών.3. Οι αναστολείς της α-αμυλάσης βρίσκονται κυρίως στα δημητριακά και στα όσπρια. Ο ρόλος τους είναι η προστασία το σπόρου από έντομα και μικρόβια. Στο σώμα μας όμως, φαίνεται να οδηγούν σε προβλήματα στο πάγκρεας (διόγκωση) και σε προδιαβητικές καταστάσεις όπως αντίσταση στην ινσουλίνη και τελικά στο διαβήτη.4. Ακόμη χειρότερα, οι αναστολείς πρωτεάσης (που παίζουν τον ίδιο ρόλο προστασίας), εμποδίζουν την πέψη και άρα αξιοποίηση των πρωτεϊνών. 5. Οι λεκτίνες είναι μια τεράστια κατηγορία πρωτεϊνών, μεταξύ αυτών και η γλουτένη. Σχετικά πρόσφατα αναγνωρίστηκε ο ρόλος της γλουτένης στην πρόκληση αυτοάνοσης αντίδρασης. Ο ρόλος των υπόλοιπων πρωτεϊνών είτε βρίσκεται στην ομίχλη είτε κρατιέται στην ομίχλη για να προωθούντια τα ειδικά προϊόντα (=φθηνή πρώτη ύλη, ακριβά προϊόντα που οδηγούν σε μια παρέλαση αυτοάνοσων στα άτομα που ήδη έχουν μία τουλάχιστον αυτοάνοση αντίδραση).Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικό επίπεδο ανοχής τέτοιων ουσιών. Οι περισσότεροι μια χαρά τα ανέχονται και πορεύονται με αυτά. Κάποιοι όμως δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.Με απλά λόγια, αν δεν έχετε πρόβλημα καταναλώνοντας προϊόντα με αυτές τις ουσίες, αυτή η δημοσίευση δεν σας αφορά και μπορείτε να απλαύσετε το καλύτερο τσουρέκι και όχι μόνο! Αν όμως έχετε κάποιο πρόβλημα, αξίζει να το ψάξετε λίγο παραπάνω, μήπως και βρείτε άκρη και βελτιώσετε τη ζωή σας.Αρκετά αναλυτικές αλλά και αρκετά συμμαζεμένες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:http://www.direct-ms.org/pdf/EvolutionPaleolithic/Cereal%20Sword.pdfκαι http://www.psfst.com/__jpd_fstr/2405c67e3e28ba63a0430197398cf37c.pdf

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.