Καλό θα ήταν πρώτα να σκεφτούμε με ποιό τρόπο λειτουργεί το κρασί σε μια συνταγή.Συμπληρώνει στην οξύτητα του φαγητού, στα ζάκχαρά, στο χρώμα..?Γνωρίζοντας ή απλά μαντεύοντας το τί κανει το κρασί στο φαί, μπορείτε και να το αντικαταστήσετε με τα κατάλληλα προϊόντα..
Παρακάτω θα δείτε μερικές εναλλακτικές.
Αντικατάστατα κόκκινου κρασιού:
- Ζωμός απο κοτόπουλο,μοσχάρι ή λαχανικά
- Χυμός απο σταφύλι,ρόδι ή κρανμπερυ
- Για περισσότερη οξύτητα απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι ή βαλσάμικο σε μια κούπα ζωμού ή χυμού.
- Για περισσότερη γλυκάδα, βάλτε μέλι ή ζάχαρη..
Αντικατάστατα λευκού κρασιού:
- Ζωμός απο κοτόπουλο ή λαχανικά
- Χυμός απο σταφύλι(λευκό)
- Για περισσότερη οξύτητα προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμόνι
- Για περισσότερη γλυκάδα, μέλι ή ζάχαρη