Με τι να αντικαταστήσετε το κρασί σε μια συνταγή




Τι μπορούμε να κάνουμε όταν μια συνταγή θέλει αλκοόλ και δη κρασί και δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να βάλουμε..? Πόσες φορές ήθελες να μαγειρέψεις εκείνο το κοκκινιστό και δεν είχες κόκκινο κρασί στο σπίτι..?
Καλό θα ήταν πρώτα να σκεφτούμε με ποιό τρόπο λειτουργεί το κρασί σε μια συνταγή.Συμπληρώνει στην οξύτητα του φαγητού, στα ζάκχαρά, στο χρώμα..?Γνωρίζοντας ή απλά μαντεύοντας το τί κανει το κρασί στο φαί, μπορείτε και να το αντικαταστήσετε με τα κατάλληλα προϊόντα..
Παρακάτω θα δείτε μερικές εναλλακτικές.


Αντικατάστατα κόκκινου κρασιού:

  • Ζωμός απο κοτόπουλο,μοσχάρι ή λαχανικά
  • Χυμός απο σταφύλι,ρόδι ή κρανμπερυ
  • Για περισσότερη οξύτητα απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι ή βαλσάμικο σε μια κούπα ζωμού ή χυμού.
  • Για περισσότερη γλυκάδα, βάλτε μέλι ή ζάχαρη..

Αντικατάστατα λευκού κρασιού:
  • Ζωμός απο κοτόπουλο ή λαχανικά
  • Χυμός απο σταφύλι(λευκό)
  • Για περισσότερη οξύτητα προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμόνι
  • Για περισσότερη γλυκάδα, μέλι ή ζάχαρη

    Έτσι λοιπόν την άλλη φορά που θα θες να σβήσεις το κρεατάκι σου με κάποιο κρασί αλλά έχεις ξεμείνει, ή εαν θηλάζεις και δεν θες να μαγειρέψεις με αλκοόλ, έχεις την λύση..





          Αναγνώστες

          Marina Riley. Από το Blogger.