Βαφή για πασχαλινά αυγά,εννοείται ΦΥΣΙΚH




Η κουζίνα μας είναι γεμάτη απο φυσικές βαφές για τα ωραία πασχαλινά αυγουλάκια μας, όπως το κόκκινο λάχανο,το κρεμμύδι, η κουρκούμη και ο καφές..
Διαλέξτε με τί θέλετε να βάψετε τα αυγά σας και ακολουθήστε την παρακάτω λίστα.
Χρησιμοποιήστε 1/4 νερό και 2 κουταλίες της σούπας ξύδι. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό τότε αυξήστε την δοσολογία του ξυδιού ποσοστιαία..


Βαφή με κόκκινο λάχανο - 4 κούπες κόκκινο λάχανο

Βαφή με κουρκούμη - 3 κουταλιές της σούπας κουρκούμη

Βαφή με κρεμμύδι - 4 κούπες φλούδες απο κόκκινο κρεμμύδι

Βαφή απο παντζάρι - 4 κομμένα παντζάρια

Βαφή με καφέ - 1/4 δυνατό καφέ


Οι φυτικές βαφές μπορούν να σας εκπλήξουν με το αποτέλεσμα και δεν εννοώ πάντα πως θα έχετε ευχάριστο αποτέλεσμα..Εαν ας πούμε για παράδειγμα το λάχανο αντί για μωβ-κοκκινο λάχανο σας βγάλει μπλέ χρώμα,απλά χαμογελάστε..!


Έτσι λοιπόν :

  • Για βαθύ χρυσό χρώμα- βραστε τα αυγά στην κουρκούμη για 30 λεπτα
  • Για βαθύ καφέ- βράστε τα αυγά σε βαρύ καφέ για 30 λεπτά 
  • Για ωχρό κίτρινο- Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στην κουρκούμη για 30 λεπτά
  • Για πορτοκαλί-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στις φλούδες κρεμμυδιών για 30 λεπτά
  • Για απαλό καφέ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), σε διάλυμα καφέ για 30 λεπτά
  • Για απαλό ρόζ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο ζουμί απο παντζάρι για 30 λεπτά
  • Για απαλό μπλέ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο ζουμί απο κόκκινο λάχανο για 30 λεπτά
  • Για βαθύ και πλούσιο μπλέ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου για ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ),στο ζουμί απο κόκκινο λάχανο
  • Για μωβ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο διάλυμα απο τα παντζάρια για 30 λεπτά και μετά για 30 δευτερόλεπτα σε διάλυμα απο κόκκινο λάχανο
  • Για κιτρινοπράσινο-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), σε διάλυμα κουρκούμης για 30 λεπτά και μετά για 30 δευτερόλεπτα σε διάλυμα απο κόκκινο λάχανο
  • Για χρωμα "σολωμού"-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο διάλυμα κουρκούμης για 30 λεπτά και μετά για 30 δευτερόλεπτα σε διάλυμα κοκκινων κρεμμυδιών

Άντε και καλή σας επιτυχία!!!

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.