Η κουζίνα μας είναι γεμάτη απο φυσικές βαφές για τα ωραία πασχαλινά αυγουλάκια μας, όπως το κόκκινο λάχανο,το κρεμμύδι, η κουρκούμη και ο καφές..
Διαλέξτε με τί θέλετε να βάψετε τα αυγά σας και ακολουθήστε την παρακάτω λίστα.
Χρησιμοποιήστε 1/4 νερό και 2 κουταλίες της σούπας ξύδι. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό τότε αυξήστε την δοσολογία του ξυδιού ποσοστιαία..
Βαφή με κόκκινο λάχανο - 4 κούπες κόκκινο λάχανο
Βαφή με κουρκούμη - 3 κουταλιές της σούπας κουρκούμη
Βαφή με κρεμμύδι - 4 κούπες φλούδες απο κόκκινο κρεμμύδι
Βαφή απο παντζάρι - 4 κομμένα παντζάρια
Βαφή με καφέ - 1/4 δυνατό καφέ
Οι φυτικές βαφές μπορούν να σας εκπλήξουν με το αποτέλεσμα και δεν εννοώ πάντα πως θα έχετε ευχάριστο αποτέλεσμα..Εαν ας πούμε για παράδειγμα το λάχανο αντί για μωβ-κοκκινο λάχανο σας βγάλει μπλέ χρώμα,απλά χαμογελάστε..!
Έτσι λοιπόν :
- Για βαθύ χρυσό χρώμα- βραστε τα αυγά στην κουρκούμη για 30 λεπτα
- Για βαθύ καφέ- βράστε τα αυγά σε βαρύ καφέ για 30 λεπτά
- Για ωχρό κίτρινο- Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στην κουρκούμη για 30 λεπτά
- Για πορτοκαλί-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στις φλούδες κρεμμυδιών για 30 λεπτά
- Για απαλό καφέ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), σε διάλυμα καφέ για 30 λεπτά
- Για απαλό ρόζ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο ζουμί απο παντζάρι για 30 λεπτά
- Για απαλό μπλέ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο ζουμί απο κόκκινο λάχανο για 30 λεπτά
- Για βαθύ και πλούσιο μπλέ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου για ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ),στο ζουμί απο κόκκινο λάχανο
- Για μωβ-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο διάλυμα απο τα παντζάρια για 30 λεπτά και μετά για 30 δευτερόλεπτα σε διάλυμα απο κόκκινο λάχανο
- Για κιτρινοπράσινο-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), σε διάλυμα κουρκούμης για 30 λεπτά και μετά για 30 δευτερόλεπτα σε διάλυμα απο κόκκινο λάχανο
- Για χρωμα "σολωμού"-Βυθίστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), στο διάλυμα κουρκούμης για 30 λεπτά και μετά για 30 δευτερόλεπτα σε διάλυμα κοκκινων κρεμμυδιών
Άντε και καλή σας επιτυχία!!!