4 Φυσικές Μάσκες Μαλλιών

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ + ΜΕΛΙ

4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ μέλι
(κατα προτίμηση και τα δύο βιολογικά)

Το μείγμα αυτό είναι πολύ πηχτό και κολλάει επίσης αρκετά. Το ελαιόλαδο χάρης των ιδιοτήτων του,ενυδατώνει οχι μονο την τρίχα της κεφαλής αλλά βοηθάει και το τριχωτό έτσι ώστε να αποφεύγονται οι ξηροδερμίες.Το μέλι προστατεύει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και τα θρέφει εις βάθος.Η παραπάνω δοσολογία είναι αρκετή και για μακριά μαλλιά. Αφήνετε την μάσκα για 20 λεπτά περίπου και για να ξεπλύνετε,βάλτε σαμπουάν (χωρίς να έχετε βρέξει τα μαλλιά σας με νερό), προσπαθώντας να κάνετε αφρό και ξεβγάλτε με κρύο νερό..


ΜΕΛΙ + ΜΗΛΟΞΥΔΟ + ΑΥΓΟ

2 κ.σ μέλι
2 αυγά
1/4 κ.σ μηλόξυδο

Αυτή η συνταγή είναι αραιή για αυτό όταν βάζετε την μάσκα στα μαλλιά,καλό θα ήταν να είστε πάνω απο έναν νιπτήρα ή μέσα στην μπανιέρα. Το αυγό βοηθάει στην ανάπλαση της τρίχας και την βοηθάει ενάντια στο σπάσιμο, το μέλι ενυδατώνει επίσης και προστατεύει ενώ το μηλόξυδο (που θα μπορούσατε και σκέτο να το χρησιμοποιούσατε και σαν μαλακτικό μετά απο κάθε λούσιμο) , μαλακώνει και λειαίνει την τρίχα.Την αφήνουμε για 15 λεπτά.



ΜΠΑΝΑΝΑ + ΜΕΛΙ + ΓΙΑΟΥΡΤΙ

1 μπανάνα (πουρε)
1/4 κ.σ μέλι
1/2 κούπα γιαούρτι

Αυτή η μάσκα λειαίνει πολύ τα μαλλιά και την αφήνετε για 15-20 λεπτά περίπου γιατί αρχίζει και γίνεται πολύ αραιή καθώς περνάει η ώρα και το δύσκολο σε αυτή την συνταγή είναι η μπανάνα μιας και μετά είναι δύσκολο λίγο να βγεί απο τα μαλλιά..αξίζει όμως..



ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ


Κατά την άποψη μου, η καλύτερη μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση και ενδυνάμωση αλλά και για λείανση του τριχωτού της κεφαλής..!Περιέχει βιταμίνες και αντιβακτηριακά συστατικά καθώς και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.. Το αφήνετε για 15 λεπτά. Ξεπλένεται πολύ εύκολα (σε σχέση με το λάδι που θέλει αρκετά λουσίματα να ξεβγαλθεί τελείως)..



Καλές μάσκες λοιπόν..!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.