Αντιμετώπιση Γαστρεντερίτιδας

Η γαστρεντερίτιδα είναι μια ασθένεια κατά την οποία το στομάχι και το έντερο προσβάλλονται απο μια φλεγμονή λόγω ιού ή λόγω βακτηριδιακής μόλυνσης. Είναι άκρως μεταδοτική  και τα συμπτώματά της εμφανίζονται 12 με 48 ώρες μετά από την επαφή με τον ιό ή το βακτήριο και διαρκούν περίπου 2-10 μέρες.
Τα συμπτώματα είναι η ναυτία, η διάρροια, οι κράμπες στο στομάχι και ο εμετός.
Όταν έχουμε γαστρεντερίτιδα είναι πολύ σημαντικό να αναπληρώνουμε τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που χάνουμε καθώς ο εμετός και η διάρροια δημιουργούν μια ανισορροπία (στους ηλεκτρολύτες μας) με αποτέλεσμα να αφυδατωνόμαστε. Η αφυδάτωση επηρεάζει την σωστή λειτουργία των οργάνων και επίσης μπορεί και να καθυστερεί και την ίαση. Καλό λοιπόν είναι να έχουμε σωστή πρόσληψη υγρών κατα την διάρκεια της ασθένειας όπως νερό,σούπες και ζωμούς..
Ας δούμε και μερικούς τρόπους αντιμετώπισης της γαστρεντερίτιδας χρησιμοποιώντας συστατικά που σίγουρα όλοι μας έχουμε στο σπίτι..



ΑΛΑΤΙ.


Το αλάτι περιέχει νάτριο το οποίο νάτριο είναι ηλεκτρολύτης και βοηθάει στο να μην αφυδατωνόμαστε αλλά και βοηθάει στην καταπολέμηση της μόλυνσης και στο να κρατάει το PH μας σε σωστά επίπεδα.
Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 1 λίτρο φιλτραρισμένο νερό.
Συμπληρώστε 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και ανακατέψτε πολύ καλά.
Πινετε το ρόφημα λίγο λίγο κατά την διάρκεια της ημέρας..

ΤΖΙΝΤΖΕΡ.

Το τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας λόγω της αντιμικροβιακής του ιδιότητας. Μπορεί να προλάβει τα συμπτώματα της ασθένειας όπως ναυτία και εμετό.
Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ σε μία κούπα με βραστό νερό,Καλύψτε το και αφήστε το για 10-15 λεπτά.Στην συνέχεια σουρώστε το,προσθέστε λίγη ζάχαρη ή μέλι και πιείτε το σαν τσάι.
Μπορείτε επίσης να κόψετε μικρά κομματάκια τζίντζερ και να τα μασάτε σαν τσίχλα κατά την διάρκεια της ημέρας για πιο άμεση αντιμετώπιση..
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Άτομα με υψηλή πίεση θα πρέπει μα αποφεύγουν την κατανάλωση τζίντζερ.

ΜΗΛΟΞΥΔΟ.
Το μηλόξυδο και αυτό μπορεί να βοηθήσει την εξομάλυνση των συμπτωμάτων. Μπορεί και ισορροπεί το PH του σώματος και αποβάλει όλες τις τοξίνες απο το σώμα. Επίσης είναι πλούσιο σε πηκτίνη (η οποία είναι το κυριότερο συνδετικό συστατικό στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών και των λαχανικών. Από χημική άποψη είναι ένας πολυσακχαρίτης, που αποτελείται από γραμμικές αλυσίδες μορίων γαλακτουρονικού οξέος),που επίσης βοηθάει στην αντιμετώπιση ερεθισμένου στομάχου και στην ναυτία.
Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό μηλόξυδο σε 1 ποτήρι νερό φιλτραρισμένο και πιείτε το 30 λεπτά πριν το φαγητό ή εαν δεν μπορείτε να φάτε ,τότε μπορείτε να το καταναλώσετε κατα την διάρκεια της ημέρας σιγά σιγά αναμεμειγμένο με λίγο χυμό απο γκρέιπφρουτ..

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ.


η σόδα είναι ένα φυσικό αντιοξικό και μπορεί ναι ισορροπήσει τα οξέα του στομάχου και να καταπολεμήσει την αίσθηση καψίματος στο στομάχι.
Βάλτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 4 κουταλιες του γλυκού ζάχαρη ,σε 1/4 νερό  και καταναλώστε το 3-4 φορές την ημέρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Άτομα με υψηλή πίεση πρεπει να αποφεύγουν την κατανάλωση σόδας.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ.

O βασιλικός έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες που βοηθάνε πολύ στην αντιμετώπιση σπασμών στομάχου ή και κολικών. Μπορεί να βοηθήσει το στμάχι σας να γίνει πιο δυνατό έτσι ώστε να καταπολέμησει την μόλυνση.
Μπορείτε να φτιάξετε τσάι με βασιλικό και τζίντζερ απλά αναμειγνύοντας 1 κουταλιά του γλυκού απο το καθένα (φρέσκα), σε 1 κούπα βραστό νερό το οπόιο θα σουρώσετε μετά απο 10  λεπτά.

Παρόλα τα παραπάνω, εαν τα συμπτώματα επιμένουν, καλό θα ηταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω οδηγίες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.