Χαμομηλόλαδο



Ευεργετικό, έχει πολλά αντισηπτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα, ερεθισμένα δέρματα με προβλήματα ακμής.Ιδανικό και για μωρά αλλά και για έγκυες.Το χαμομηλόλαδο έχει όλες τις ιδιότητες του ελαιόλαδου αλλά και του χαμομηλιού. Ιδανικό επίσης και για συγκάματα μωρών.Κάνοντας μασάζ στην κοιλιά αντιμετωπίζονται οι κολικοί και με μασάζ στο στήθος το κρυολόγημα. Είναι τρομερά θεραπευτικό για ψωριάσεις και εκζέματα..




Πως φτιάχνουμε χαμομηλόλαδο





Εμείς είμαστε απο τους τυχερούς που οι δικοί μας παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο και ετσι βάζουμε ότι πιο αγνο μπορούμε..Λοιπον αυτα που θα χρειαστούμε ειναι ενα βάζο τυπου Fido(αλλα γίνεται και με κανονικό αρκεί να κλείνει καλα), οπου θα βάλουμε μεσα το χαμομηλάκι μας (αν βρείτε και φρέσκο ακομα καλύτερα) και θα σκεπάσουμε όλο το χαμομήλι με λαδάκι..Το σκεπάζουμε μέχρι επάνω και το κελίνουμε καλά..Το αφήνουμε σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος για περίπου 1 μηνα..

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ το διάστημα αλλά πιστέψτε με, αξίζει..

Εγώ ταλαιπωρούμαι πολύ καιρό με ατοπική δερματίτιδα και πραγματικά το χαμομηλόλαδο με εχει σώσει..

Εναλλακτικά θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με αγνό λάδι καρύδας αλλά αυτή την συνταγή θα σας την πώ σε άλλο πόστ μιας και πρέπει να εξηγήσω πώς βγάζουμε το λάδι απο τη καρύδα και πως φτιάχνουμε μαγικές συνταγές όπως αυτή του χαμομηλόλαδου..

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.