Φλέμματα και βήχας

Τί ωραία λές,που το παιδάκι μου δεν έχει αρρωστήσει αυτόν τον χειμώνα..!
Και τσούπ, σκάει η πρόσκληση για παιδικό πάρτυ και όλοι οι φόβοι ξανα γυρνούν..
Και γυρνάς σπίτι και την επομένη αρχίζει η χορωδία..όχι των Τρικάλων,αλλά η χορωδία λαιμού και μύτης.. "Γκούχου-γκούχου" και "σνίφ-σνίφ"..



Δεν υπάρχει λόγος πανικού όμως!
Καταρχήν θα πρέπει να σκέφτεστε πως το ανοσοποιητικό συστημα του παιδιού έχει άμυνες,άρα κάτι καναμε σωστά!(χιχιχ)
Δεύτερον,φτιάχνει αντισώματα.. 
Γρήγορα λοιπόν στο ψυγείο για εφοδιασμό. Τί θα χρειαστούμε?
1 ανανά
1 μπουκαλάκι πρόπολη και 
1 κρεμμύδι
Μέλι

Τί κανουμε λοιπόν..

Παίρνουμε τον ανανά,τον καθαρίζουμε και τον βάζουμε στον αποχυμωτή για να βγαλει το ζουμάκι του..(εαν δεν εχετε αποχυμωτή και το μπλέντερ καλό ειναι)
Βάζουμε το ζουμάκι στο ψυγείο και δίνουμε 1 κουταλιά της σούπας κάθε 2 ώρες (για παιδάκι απο 2 χρονών και πάνω-για μικρότερα παιδάκια 1 κουταλάκι του γλυκού).. Ο ανανάς ειναι Νο1 για απομάκρυνση φλεμάτων.Τα παιδάκια όταν ειναι μικρά δεν μπορούν να φτύσουν όπως εμεις με αποτέλεσμα τα φλέματα να μην απομακρύνονται ευκολα..Ο ανανάς λοιπόν τα διαλύει..
Ταυτόχρονα, κόβουμε ένα κρεμμύδι (εχω ξανα αναφερθεί στο κρεμμύδι και τις καταπληκτικές του ιδιότητες σε άλλο πόστ Κρεμμυδακι) στα 4 και το βάζουμε σε ένα μπολάκι πασπαλισμένο με κανέλα(ειναι αντιμικροβιακή) και το περιφέρουμε όπου πάει το παιδί.. π.χ κάθεται στο σαλόνι, το αφήνουμε στο τραπεζάκι,πάει στο δωμάτιο του, το αφήνουμε κοντά στα παιχνίδια του.Η ιδέα ειναι να αναπνέει το παιδί την φανταστική αυτή κρεμμυδίλα για να αρχίσει η καταρροή. Μην την φοβάστε την καταρροή..Δείχνει πως ο οργανισμός αποβάλει το μικρόβιο.
Τώρα όσο αναφορά την πρόπολή, καλό ειναι να δίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού καθε 8-12 ώρες για να ανέβει λίγο το ανοσοποιητικό..(προσοχή σε όσα παιδάκια έχουν αλλεργία στην γυρη).
Μελάκι μου γλυκό και πόσο σ'αγαπώ..! Εαν δεν θέλει το μέλι του μέσα στο γάλα τότε προσπαθήστε να του το δίνετε είτε σκέτο (1 κουταλάκι του γλυκού κάθε 5 ώρες), είτε σε ψωμάκι με λίγο βουτηράκι..
Το μέλι καταπραΰνει και ρευστοποιεί τα φλέματα.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πώ πως σε αυτη την φάση ειναι καλό το παιδί να ξεκουράζεται και να κοιμάται όσο και όποτε θέλει και εννοείται πως δίνουμε ΠΟΛΛΑ υγρά και ΔΕΝ πιέζουμε για φαί..
Επίσης,προσπαθήστε όσο πιο συχνά μπορείτε να φυσάτε την μύτη του παιδιού σας για να καθαρίζει αλλά και για να μην καταπίνει τις μυξούλες και δημιουργούνται και άλλα φλέματα..

Εμείς παντως αυτά τα βήματα ακολουθούμε και όλα περνάνε πιό γρήγορα και χωρίς χημικά!!

Καλή Δύναμη σε όλες μας..

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.