Λιαστές Ντομάτες




Είμαι κατενθουσιασμένη για αυτή την παρασκευή της λιαστής ντομάτας μιας και πραγματικά είναι καταπληκτική κ σχετικά βολική!


Παίρνουμε ποικιλία ρόμαν, ψωμωμένες. Τις πλένουμε , τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τους σπόρους με μαχαιράκι. Βάζουμε αλάτι χονδρό και τις αραδιάζουμε σε δίσκους σκεπασμένες με τούλι. Καλύτερα από κάτω να αερίζονται. Φτιάχνουμε κάτι σαν πλέγμα. Τις λιάζουμε 4-5 μέρες σε δυνατό ήλιο και αυτές μαζεύονται και ξεραίνονται. Τις αφήνουμε στο νερό κανένα μισάωρο για να ξαλμυρίσουν. Κατόπιν στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν , να μη γίνουν όμως πετσί. Γεμίζουμε βάζα και ρίχνουμε μέσα θυμάρι, σκόρδο, δαφνόφυλλα, πιπέρι ή ό,τι θεωρούμε ότι τους ταιριάζει. Ρίχνουμε ελαιόλαδο να γεμίσει τα κενά και να καλυφτούν οι ντομάτες και απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.


Αντε κ καλές λιαστές να έχουμε!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.