Τα κουλούρια της Καρδιάς μου

..Και τα λέω τα κουλούρια της καρδιάς μου γιατί γίνονται με αγνά υλικά και πραγματικά όταν τα έφτιαξα, γίνανε ανάρπαστα!!
Είναι τα αγαπημένα μου και σας τα παρουσιάζω με πολύ αγάπη..!

Στερεά Υλικά :
1φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις(εδώ μπορείτε να βάλετε και αλεύρι ολικής ή κ ακόμα καλύτερα καρύδας..)
1 1/2φλ. βρώμη (το γνωστό κουάκερ, περασμένο στο μίξερ να γίνει σκόνη)
1/2κ.γ μαγειρική σόδα
1/2κ.γ baking powder
3κ.λ κανέλα
1/2κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2φλ. σταφίδες (μπορείτε να βάλετε και οποιοδήποτε αποξηραμένο berry θέλετε)
1 βανίλια

Υγρά :
1φλ. μέλι (ή πετιμέζι ή ζαχαρη καρύδας)
1/2φλ. σπορέλαιο
1 αυγο χτυπημένο σε μια κουτ.σουπας νερο.

Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σε αυτά τα στέρεα. Αφήνουμε την ζύμη για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, στους 160 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα αφαιρούμε προσεκτικά γιατί στην αρχή είναι πολύ μαλακά.


Tip: Για να μην κολλάει το μέλι στο φλιτζάνι πολύ απλά βάλτε το μέλι στο ίδιο φλιτζάνι που μετρήσατε το λάδι. Επίσης αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ ρευστό τότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο αλεύρι. Τέλος αν νομίζετε ότι 3 κ.γ κανέλα είναι πολλά τότε μπορείτε να το μειώσετε κατά βούληση....

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.