Αποστείρωση με φυσικό τρόπο

Αποστείρωση μπουκαλιών και πιπίλων...πωπωπω..μια τρελή τρελή ιστορία..!

Πόσες και πόσες μανούλες δεν έχουν τρελαθεί με αυτή την αποστείρωση.!Συνήθως αποστείρωση χρειάζονται όσα μπιμπερό και πιπίλες χρησιμοποιούνται απο μωράκια που δεν θηλάζουν και πολλές φορές γιατροί και σόι κάνουν την καημένη την μανούλα να τρελαίνεται απο αγχος για το άν έχει αποστείρωση σωστά και για το άν τα μικρόβια θα κάνουν επίσκεψη στο μωράκι της..
Καταρχήν, όσο αποστειρώνετε τόσο πιό πολλές πιθανότητες να αρρωστήσει το μωράκι σας έχετε..Ένα αποστειρωμένο περιβάλλον δεν είναι πάντα και το καλύτερο για το μωράκι σας..Εντάξει,δεν λέω να τα αφήνετε και μέσα στην λάσπη και τις βρομιές αλλά καλό θα ήταν να μην τρελαίνεστε κι όλας..!Τα μικρόβια κατα μια έννοια κάνουν καλό μιας και δημιουργούν αντισώματα στα πολύτιμα μωράκια μας..!Εγώ την κορούλα μου την έβαζα να ξαπλώνει μαζί με το σκυλάκι μου τους πρώτους μήνες της ζωής της και όλα πήγαν μια χαρά..
Λοιπόν,στο θέμα μας..
Για να μην ξοδεύετε και χρήματα με αποστειρωτές, υπάρχει ένας φυσικός και μαγικός τρόπος να αποστειρώσετε όχι μόνο μπουκαλάκια πιπίλες και κουταλάκια αλλά και επιφάνειες στην  κουζίνα.

ΣΌΔΑ και ΞΥΔΙ κυρίες μου..
Ναι ναι...Δύο υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και είναι χρήσιμα..
Το μωράκι σας λοιπόν θα χρειαστεί να πιει απο το μπουκάλι και αφού τελειώσει θα πρέπει να το πλύνετε και να το αποστειρώσετε μετά..
Πως το κανουμε:


  1. Πλύνετε το μπολ που θέλετε να βάλετε τα αξεσουάρ του μωρού σας με καυτό νερό και μια κουταλιά της σούπας σόδα και μια κουταλιά του γλυκού ξύδι..Χρησιμοποιήστε διαφορετικό σφουγγάρι για αυτή την δουλειά και όχι αυτό που πλένετε τα πιατάκια σας..Ξεπλύνετε..
  2. Βυθίστε τα αξεσουάρ που θέλετε να απολυμάνετε για ενα 8ωρό περίπου(συνήθως αυτο μπορείτε να το κάνετε κατα την διάρκεια της νύχτας)
  3. Την επόμενη ημέρα πριν πιάσετε τα μπουκάλια, πλύνετε καλά τα χέρια σας.
  4. Πάρτε την ειδική βούρτσα για τα μπιμπερό και τρίψτε καλά τα αξεσουάρ.
  5. Ξεπλύνετε με καυτό νερό.
  6. Σε μια κατσαρόλα βάλτε νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο) και αφήστε το να βράσει.Μόλις βράσει βάλτε μέσα τα αξεσουάρ για 3 λεπτά.
  7. Αυτά λοιπόν τα αξεσουάρ δεν χρειάζεται να τα βγάλετε απο την κατσαρόλα,μπορείτε να τα έχετε μέσα και όταν θα χρειάζεστε κάποιο απλά το βγάζετε(με μια τσιμπίδα) και το σκουπίζετε με ένα καθαρό πανί..

Αυτό ήταν!!

Τα ίδια υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για τις επιφάνειές της κουζίνας αντί να χρησιμοποιήσετε χλωρίνες και άλλα καθαριστικά που είναι επιβλαβή για τα μωράκια..Βάλτε στο σφουγγάρι μια κουταλιά του γλυκού σόδα και στάξτε λίγο ξύδι και περάστε τις επιφάνειες που θέλετε και ξεβγάλτε με ένα vetex..
Μόλις αποστειρωσατε με φυσικό τρόπο!!

Καλή επιτυχία μανούλες!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.