Γερά Μαλλιά

Πριν από 10 περίπου χρόνια,αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να σταματήσω να ταλαιπωρώ τα καημένα μου μαλλάκια και να μην τους ξανά βάλω χρώμα..(είχα κ μια απορία για το ποιο είναι το φυσικό μου χρώμα) και έτσι σταμάτησα να τα βάφω..Περιπλανώμενη λοιπόν σε πολλά site και blogs για το ποιο είναι το καλύτερο ΦΥΣΙΚΟ σαμπουάν για τα μαλλάκια μου που τόσο τα είχα ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια..
Και έτσι ανακάλυψα το εξής..Το καλύτερο σαμπουάν για τα μαλλιά μας είναι μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας μας..Ναι,ναι..κι όμως..
ΣΟΔΑ κυρίες και κύριοι..Ναι,σόδα..Αυτή την μαγειρική που όλοι ξέρουμε..


Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι είναι πολύ ευγενική με τα μαλλιά. Θεωρείται, επίσης το ασθενέστερο αλκαλικό. Μπορεί να αφαιρέσει κάθε χημικό που έχει συσσωρευτεί χωρίς να πειράξει την δομή των μαλλιών.Αν έχετε πλούσια μαλλιά ή μαλλιά με μπούκλες, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη ποσότητα σόδας.
Προσπαθήστε να πειραματιστείτε με τις δοσολογίες και δείτε ποια κάνει για τον δικό σας τύπο μαλλιών.
Μουσκέψτε τα μαλλιά με νερό και κάντε μασάζ με λίγη ποσότητα σόδας στο κεφάλι. Έτσι καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής φυσικά. Σαφώς δεν θα δείτε σαπουνάδα και σε πολλούς θα φανεί πολύ περίεργο αλλά πιστέψτε με είναι αλήθεια όλα όσα γράφονται για την πολυαγαπημένη σοδα..Όντως καθαρίζει..


Τώρα όσοι θέλετε και μαλακτικό τότε πάλι θα πάμε στο ντουλάπι της κουζίνας και αυτή την φορά θα πάρουμε το μηλόξυδο...
Μετά από το λούσιμο με την σόδα και αφού ξεπλύνουμε, τότε θα περιχύσουμε τα μαλλιά με μηλόξυδο..
Όχι,όχι,δεν θα μυρίζουν ξύδι τα μαλλιά μας μετά..και θα είναι λαμπερά και σιγά σιγά θα γίνουν και πολύ δυνατά.!!

Καλά λουσίματα λοιπόν!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.