Να γεννήσεις φυσιολογικά Κυρία μου....!!!



..κ ηρθε η στιγμή που περίμενες τοσο καιρό..
Το τεστ βγηκε θετικό!
Τί χαρά!!

Αρχίζουν κ περνάνε οι μέρες,οι βδομάδες κ οι μήνες κ το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε θα έρθει η ώρα να κρατήσεις το αγγελούδι σου στην αγκαλιά σου.
Σκέφτεσαι πόσο ομορφο θα είναι κ πόσο υγιές.. Ένα μωρό τόσο αγνό κ στην ψυχή του κ στο σώμα του..
Οι φόβοι όμως παραμονεύουν για το άγνωστο που λέγεται γέννα. Κ εκείνη την στιγμή τσουπ (!!) έρχεται ο γυναικολογος σου που τοσο εμπιστεύεσαι,που σε εχει εξετασει χίλιες φορές κ που το μονο που θέλει ειναι το καλό το δικό σου αλλά κ του μωρού σου,για να κατευνάσει τις φοβίες σου λέγοντας σου πως υπάρχει κ η καισαρική..Τί πιο ωραιο να πας με ραντεβού κ σε λιγα λεπτά να κρατάς στα χέρια σου το μωρό που τοσο περιμένεις, χωρίς πόνο,χωρίς να ζοριστεις,χωρις αγωνία κ φωνές!!(?)
Κ την ιδια ώρα σου εξηγεί κ η νοσηλεύτρια πως τί πιο ωραίο τελειώνοντας με την καισαρική,να παραμένεις γυναίκα "εκει κατω" ..

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ !!!!!!!!!!
Η καισαρική ειναι δεν ειναι φυσική!!!!Ειναι μια παρέμβαση στο εργο της φύσης,στο εργο αυτό που τόσους μηνες ειχες εμπιστευτεί το μωρο σου..
Τα μωρα (οσο κι αν σου φαίνεται ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ), εχουν ένστικτο (κατι που πολλοί απο εμάς το έχουμε καταχωνιασει στο πισω μέρος του μυαλού μας κ που εχουμε εκπαιδευσει τον εαυτό μας να μην το ακούει) , κ ξέρουν πότε ειναι η σωστή ωρα να γεννηθούν κ να υπηρετήσουν το σκοπό τους.Και αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό για την αυτοπεποιθηση και τον μετέπειτα χαρακτηρα του παιδιου.!!
Ξεκινώντας τον τοκετό το μωρό αρχίζει κ προετοιμάζει μυαλό κ σωμα για να περασει απο το birth canal κ να βρεθεί στην αγκαλιά σου.
Αντ'αυτού όμως έρχεται μια μέρα ένας κύριος με τις κρύες του λαβιδες κ το ψυχρό του βλέμμα,χωρις καμία προειδοποίηση(!!) να βγαλει το μωρό σου. Κ εκεί που το μωρό σου ειναι στα σκοτεινά κ στα ζεστά,ξαφνικά βρίσκεται σε ενα κρύο περιβάλλον σοκαρισμένο γιατί πολύ απλά δεν το περίμενε!
Αλλά τί σε πειράζει εσένα? Εσύ είχες ραντεβού,είχες δουλειές που πρέπει να γίνουν, κ δεν ήθελες να πονεσεις κ να ταλαιπωρηθείς..
Κοπελιά, ΜΩΡΟ ΘΑ ΒΓΆΛΕΙΣ ΑΠΌ ΜΕΣΑ ΣΟΥ(!!) ,εναν άνθρωπο θα βγάλεις απο μεσα σου! ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΠΩΣ ΠΟΝΑΕΙ! Αλλά αυτή είναι η φύση μας βρε κοριτσια!! Και αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κανουμε για τα παιδιά μας μιας και γεννώντας φυσιολογικά :


  • Δεν μπαίνουν χημικά στο σώμα μας που μπορεί να βλάψουν το μωρό(όπως η επισκληριδιος)
  • Σχεδόν αμέσως μετά τον τοκετό μπορούμε να σηκωθούμε,να ουρησουμε και γενικά να αυτο-εξυπηρετηθούμε αλλά και να προσέξουμε το μωρό μας που τόσο μας χρειάζεται..(σε σχέση παντα με την καισαρική που θέλουμε 3-4 μέρες για να πάρουμε τα πάνω μας και απο τον πόνο τον πολύ δεν μπορούμε ούτε να κουνηθούμε..!)
  • Κατα την διάρκεια ανάρρωσης απο τη καισαρική , χίλια-δυό χημικά , παυσίπονα και αντιβιώσεις μπαινουν στο σώμα μας για την αποφυγή λοιμώξεων.. Τί νομίζεις? Αυτά δεν περνάνε στο παιδί με τον θηλασμο..??
  • Όταν ξεκινάει η διαδικασία του τοκετού αρχίζει και το μωρό να προετοιμάζεται για την ζωή έξω απο το σώμα της μαμάς..(πόσο σημαντικό αυτό για τον μετ έπειτα χαρακτήρα του μωρου δεν φαντάζεσαι!)
  • Με τον φυσιολογικό τοκετό, όταν το μωράκι περνάει απο τον κόλπο τότε συμβαίνει κάτι το μαγικό..!Γίνεται ο πρώτος εμβολιασμός του βρέφους!! Ο πρώτος και φυσιολογικός εμβολιασμος!! όσα μικρόβια υπάρχουν στον κόλπο της μαμας δημιουργούν υπέροχα αντισώματα στο σωματάκι του μωρού και έτσι τα περισσότερα μωρά χαίρουν άκρας υγείας..
  • Επίσης όταν ξεκινάει ο φυσιολογικός τοκετός ο κόλπος εκκρίνει την περιβόητη Βιταμίνη Κ(η οποία βοηθάει να πήξει το αίμα του μωρού) και καθώς περναει το μωράκι εμπλουτίζεται με αυτήν!.. Ενώ με τη καισαρική οι περισσότεροι γιατροί την δίνουν ενέσιμη σε ΜΕΓΑΛΗ δόση η οποία μπορεί στην χειρότερη να αποβεί μοιραία για το μωράκι σας... Η βιταμίνη Κ έχει μέσα φαινόλη(καρολικό οξύ) η οποια είναι δηλητηριώδης ουσία απο πίσσα άνθρακα..!!! Πώς ξέρει ο καθε γιατρός που κανει αυτη την ένεση στο μωρό εάν το μωρό το χρειάζεται..????Χωρίς να του κανει εξετάσεις!!????Περισσότερα για την Βιταμίνη Κ εδώ..:(κονάκιον) ΑΑΑ!!! Επίσης το κονάκιον έχει συνδεθεί άμεσα με τον καρκίνο παιδικής ηλικίας και την λευχαιμία...
  • Διάβασε και αυτό...επιπτώσεις Βιταμίνης Κ
  • Δές και αυτό...Microbirth
Και κάτι ακόμα..!
Δεν μπορώ να ακούω άλλο "και εμεις που γεννησαμε με καισαρική, τί έπαθαν τα παιδιά μας..?"
Ας ξεκολλήσουμε απο τέτοιες στερεότυπες βλακείες!!
όλες οι μανούλες θέλουν το καλό του μωρού τους..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ αλλά και αν συμβαίνει αυτό να ξέρεις πως ειναι φυσιολογικό!!!


Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε μανούλες που ΜΠΟΡΟΥΝ αλλά δεν ΘΕΛΟΥΝ να γεννήσουν φυσιολογικά(το αναφέρω για να μην παρεξηγηθώ..)







Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.