ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΕΙΚ (υγιεινό κ baby freindly)




Κλασσικο Κεηκ απο αλευρι καρυδας. (γιατί αγαπάμε καρύδα και όλα τα παράγωγά της)

 Συστατικα: 4 μεγαλα αυγα χωρισμενα σε κροκο κ ασπραδι, 1 κουταλακι του γλυκου χυμο λεμονι (5ml), 1/4 της κουπας λαδι καρυδας (60ml), 3 κουταλιες της σουπας μελι (45ml), 1/4 της κουπας αλευρι καρυδας (60ml), 2 κουταλακια του γλυκου vanilla extract (10 ml), 1/4 baking soda (1ml), 1/8 κουταλακι του γλυκου αλατι (0,5ml). 
Εκτελεση: προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170 c, βαζουμε τα μαφινοχαρτακια στις θηκες για μαφινς ή βαζουμε το χαρτι ψησιματος στο σκευος που θελουμε να ψησουμε το κεηκ. Στην κουζινομηχανη χτυπαμε τα ασπραδια με το λεμονι μεχρι να σχηματιστουν κορυφες. Σε ενα μπωλ λυωνουμε το λαδι καρυδας κ το μελι και μετα βαζουμε τους κροκους και ανακατευουμε. Βαζουμε στο μειγμα βουτυρου-μελιου-κροκων το αλευρι καρυδας, τη βανιλια, την μπεικιν σοδα και το αλατι. Ανακατευουμε μεχρι να αναμειχθουν καλα. μεταφερουμε με απαλες κινησεις το μειγμα με τους κροκους και τα αλλα υλικα στα χτυπημενα ασπραδια λιγο λιγο καθε φορα. Βαζουμε το μειγμα στα μαφινοχαρτακια, ψηνουμε για 20 λεπτα το κεηκ και λιγοτερο στα μαφινοχαρτακια. δοκιμαζουμε με μια οδοντογλυφιδα αν εχει ψηθει, πρεπει να βγει καθαρη. κοριτσια αυτο το κεηκ αποκλειεται να αποτυχει. θα το δοκιμασω κ σιροπιασμενο γιατι πιστευω οτι θα μοιαζει πολυ με ραβανι και σας ενημερωνω. εχει φοβερη υφη καλη συνοχη κ μας αρεσε ολους. enjoy (σημ. στην κανονικη συνταγη δινει cream of tartar αντι για χυμο λεμονι, εγω το κανω με λεμονι)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.